Een nieuw gezicht: Luc Schaeffers

Luc Schaeffers: Het zit mij in het bloed

Sinds de verhuizing naar het nieuwe pand mag ik, Luc Schaeffers, deel uitmaken van het koksteam van Wijn- & Bistrobar Samen. Al sinds mijn dertiende zit ik in het koksvak, waarmee ik wel kan zeggen dat het echt in mijn bloed zit. Sterker nog het was mijn jongensdroom en die heb ik meer dan waargemaakt. Als losbollige puber maar ook als leerlingkok bij Valuas in Venlo, kreeg ik een wijze les van de chef-eigenaar over hoe de horeca in elkaar zit. Blijkbaar heeft het geholpen.

Ik kijk er naar uit om niet alleen in het restaurant, maar daarnaast op beurzen, events, scholen en in andere omgevingen de filosofie en werkwijze van Samen uit te dragen. Graag wil ik mijzelf verder ontwikkelen door nog meer productkennis op te doen en dan vooral bij en over de ‘boer’ zelf, zoals de slager, de visboer en kaasboer. 

Zelf ben ik erg van de mooi bereidde schaal- en schelpdieren. Je mag mij daar dan ook voor wakker maken.

Bij mij is het ‘What you see, is what you get’. Er omheen draaien is absoluut niet mijn manier van doen. En ja, als je dan terugkijkt dan zijn er soms echt wel dingen die ik anders had willen doen, maar alles heeft mij gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben. Uiteindelijk sta ik waar ik sta en geniet ik van elk moment. 

Tot ziens bij Samen,

Luc