Een nieuw gezicht: Luuk Hillekens

Passie: dat is wat het koksleven in mij los maakt

Misschien hebben jullie mij de afgelopen periode al gezien in de keuken van wijn- & bistrobar Samen, Luuk Hillekens is mijn naam. Ik raak geïnspireerd en verbaasd tegelijk over hoe mooi en groot ons vak is. Als kok die alle opleidingen doorlopen heeft, aan veel kookwedstrijden heeft deelgenomen en een rugzak vol met ervaringen uit verschillende restaurants heeft meegenomen, merk ik dat ik ook bij wijn- & bistrobar Samen mijzelf kan blijven ontwikkelen.

Kansen pakken
Ik heb van 2015 tot 2017 op Aruba gewerkt, bij op dat moment het beste restaurant van de Caribbean. Dat was een geweldige kans, die ik met beiden handen heb aangegrepen. Deze unieke ervaring bevestigde voor mij dat je vol moet genieten van het leven en de kansen moet pakken die je soms krijgt.

De kans die ik van Tim en Jaymie krijg is er ook zo een. Mijzelf verder ontplooien als topkok en mijn eigen inbreng daar ook aan toe kunnen voegen is fijn. Doordat wij hiervoor al vrienden waren, is het werken bij Samen nog prettiger omdat je weet wat je aan elkaar hebt.

Rust bewaren
Als rustig persoon raak ik niet snel gestrest en weet ik overzicht te houden in de keuken. Met die eigenschap prijs ik mij gelukkig, want als er een hectisch moment is dan mogen de gasten daar niks van merken.

Sta ik een keer niet in de keuken dan kan ik samen met mijn vriendin genieten van een goed glas wijn, een top Italiaanse pasta of een lekker kaasplankje.

Mijn motto is: “Live a life to remember! Ooit maak je iets mee in je leven, waardoor je je gaat beseffen dat deze uitspraak o zo waar is.

Tot ziens bij Samen,

Luuk